Magyar �llatorvosi Kamara Pest Megyei Szervezete
Hírek >>  Kamarai hírek

Elnöki-alelnöki-titkári poszt aspiránsok bemutatkozása, programja
Kamarai hírek
Elnöki poszt-aspiráns, alelnöki poszt-aspiráns, titkári poszt-aspiráns (dr. Hirmetzl Gábor, dr. Buránszki Barbara, dr. Richter Ádám)

Kedves Pest megyei kollégák!

Hasonlóan a négy évvel ezelõtti – 2016-os – közgyûléshez, idén is szeretnénk Titeket néhány mondatban tájékoztatni a kamarai ügyekrõl, célkitûzéseinkrõl.

A jelenlegi járványhelyzet sajnos nem teszi lehetõvé, hogy ezt személyesen tegyük.

Az elmúlt 4 év:

Tagszervezetünk:

A Pest megyei területi szervezet tagsága az elmúlt négy év során közel 90 fõvel nõtt, így most 528 aktív kamarai tagunk van, ezzel az ország második legnagyobb tagszervezete vagyunk. Stabil pénzügyi hátterünkkel, biztosítani tudjuk az infrastruktúrát, az ügyintézést. Évente, kb. 250  tagsági ügyet intézünk, a lehetõ leggyorsabban és legpontosabban, amelyet minden tagunk tapasztalhat.

Szervezetünk az elmúlt ciklus alatt teljesítette az Állami Számvevõszék és a felügyeleti minisztérium ellenõrzéseit, a GDPR adatvédelmi szabályozás bevezetésével kapcsolatos feladatait, „átesett” a Törvényszéki bejegyzés folyamatán. Elnyert pályázati összeg és önerõ felhasználásával érdemi irodai fejlesztést hajtott végre. Ezeknek is köszönhetõen biztosított az is, hogy a koronavírus miatt kialakított „home-office”-os ügyintézés is gördülékenyen zajlik, így a beruházások a tagság felé is bizonyították létjogosultságukat.

Szervezeten belüli kommunikáció:

A kamarai ciklusban a már eddig is mûködõ, tagi tájékoztatást szolgáló honlapunk, és tagsági kör e-mailes platformunk átalakításra került, a belsõ tartalom frissítésével, új menüpontok hozzáadásával – pl állatorvosi álláshirdetések – igyekeztünk a naprakész információkat eljuttatni tagjainkhoz.

A kamarai újság megjelentetése érdekében pályázatot írtunk ki, mely sajnos eredménytelenül zárult.

Pályázataink:

A pályakezdõ pályázat mellett kiírásra kerültek az üdülési/rekreációs-, továbbképzési-,praxisérték-felmérés pályázatok. Ezek közül több igen sikeresnek bizonyult, van amelyik átértékelésre szorul.

Kamara szervezeti felépítése

Vezetõségünk többször tárgyalta e témát. Ez ügyben a többi megyét is felkerestük, hogy véleményüket kikérjük. A vezetõségünk úgy látja, hogy egy egységes, központi kamara kialakítása nem feltétlen a legjobb lehetõség, mivel a mi területi szervezetünk egy jól mûködõ szervezet (saját továbbképzéseink, saját pályázataink, stabil anyagi hátterünk, erõs képviseletünk az országos küldött közgyûlésen bizonyítja ezt), amelyet egy „bizonytalan” eredményû átalakítás okán nem szabad kockára tenni.

Úgy látjuk, hogy a területi szervezetek egyfajta „régiósitása” lehet a megoldás, amely a tagszervezetek létszámbeli aránytalanságait megszünteti, egy mindenki számára elõnyös, kölcsönös megegyezésen alapuló „egyesülést” jelent, mely gazdaságilag kedvezõ, a tagok számára optimálisabb , jobb mûködést eredményez.

Ügyelet:

Kérdõíves felmérést végeztünk a jelenlegi ügyeleti rendszerrel, abban való részvételi hajlandósággal kapcsolatban.

Céljaink, a jövõ:

  • Tagjaink admisztratív ügyeinek további gyors, precíz lebonyolítása, ennek még gördülékenyebbé tétele érdekében online ügyintézés pl.: e-ürlapok, e-számlázás bevezetését tervezzük.
  • A jobb kommunikáció érdekében személyes összejöveteleket szervezünk a járásokban, hogy tagjaink egymással, a vezetõséggel az aktuális szakmai, kamarai kérdéseket meg tudják vitatni, véleményezhessék. Ezzel is segítve az interakciót a kamara és tagjai közt.
  • A meglévõ pályázatainkat folytatjuk, valamint további pályázatokat szeretnénk kiírni, mely során a kamara segítséget adhat a szolgáltató praxisoknak. Pl.: az önkéntes intézmény minõsítési rendszer megindításakor, anyagi támogatás nyújtása, az ebben résztvevõ praxisvezetõknek.
  • Az ún. „régiósítás” érdekében szomszédos területi szervezetekkel tárgyalások kezdeményezése, a gazdaságos mûködés érdekében a Pannon területi szervezet mintájára.
  • Olyan önkéntes ügyeleti rendszer kialakításában való segítségnyújtás, amelyben kollégáink nem a kényszert, sokkal inkább praxisaik anyagi, szakmai fejlõdését látják. Ehhez szeretnénk hirdetési felületet, a kollégák közötti kommunikációt biztosítani.
  • Szaktanácsadói „team” kialakítását tervezzük, megfelelõ munkaügyi, jogi, számviteli, adótanácsadó, pályázatíró-, és figyelõ szakemberek bevonásával, melynek célja, hogy tagjaink szaktanácsot kapjanak praxisukat érintõ kérdésekben.
  • Továbbképzéseink továbbra is kiemelkedõen magas színvonalának megtartása.
  • Állatorvosi közösségépítõ, szabadidõs programok szervezése (pl. kirándulás, múzeum, sport).

 

Továbbá támogatjuk, hogy országos szinten a kamara társszervezetekkel együttmûködjön tagjai érdekében pl.:

  • adó/járulék és foglalkoztatási ügyekben
  • állatbiztosítások terén
  • pályakezdõk, kisgyermekes és nagycsaládos állatorvosok támogatása vonatkozásában
  • olyan továbbképzések megszervezésében , melyek az állatorvosok egészségvédelme szempontjából fontos ( pl.: stresszkezelés, „burn-out” veszélyei, stb.)
  • szolgáltató állatorvosi praxisok jogi – munka/foglalkoztatási/vállalkozási stb -  tanács adásának, szak-tanácsadásának biztosításában,

 

Mind a szervezet területi küldöttei, mind országos küldöttei aktív részvételükkel biztosították az elmúlt években a Pest megyei tagság képviseletét a küldöttközgyûléseken. Szeretnénk, ha az ezirányú „csapatmunka” a következõ kamarai ciklusban is folytatódna, emiatt jelen tisztújítás folyamán felkéréssel élünk jelenlegi területi küldötteink és országos küldötteink felé, hogy vállalják-e tisztségek betöltését.

Küldötteink és vezetõségi tagok megválasztása során szeretnénk, hogy azokból a járásokból –pl.: dabasi, ráckevei,ceglédi-, ahol a mostani ciklusban kevesebben indultak és lettek megválasztva erõsebb legyen a képviselet.

Várjuk mindazokat a jelentkezõket, akik tagságunk érdekképviseletét velünk együttmûködve, programunkkal egyetértve segítenék munkánkat! Támogatásunkat biztosítjuk, a választási folyamatban jelölti ajánlásainkat megtesszük.

Arra kérünk minden tagunkat, hogy vegyen részt az idei tisztújító közgyûlésen, mely részben elektronikusan, részben postai szavazás útján lesz lebonyolítva 2020.11.11.-2020.11.12-én. Szavazz Te is, hogy olyan emberek kerüljenek a tisztségekre, akiknek bizalmat szavazol a következõ négy évre!

Ha úgy érzed, hogy kedved támadt az aktív kamarai munkához, keress minket és segítünk az együttmûködésben!

Üdvözlettel és köszönettel:

 

dr. Hirmetzl Gábor                 dr. Buránszki Barbara                        dr. Richter Ádám

elnöki-poszt-aspiráns             alelnöki-poszt-aspiráns            titkári-poszt-aspiráns

Állatorvosi álláshirdetések

Állást keres Állást kínál






Adatvédelmi tájékoztató

MAOK Pest Vármegyei Szervezete 2100 Gödöllõi Üzleti Park, Pattantyús Ábrahám krt. 2.
Telefon és fax: 28/511-414 (munkanapokon 8.00 és 14.00 között) E-mail: maokpest@pest-megyei-allatorvos.hu