Magyar �llatorvosi Kamara Pest Megyei Szervezete
Továbbképzések

Kómár napi visszatekintõ – dr. Bendzsel Dániel az év Kómár díjasa
Továbbképzési hírek
Kedves Kollégák!

A MÁOK Pest megyei szervezete és oktatási bizottsága képviseletében ezúton szeretnénk köszönetet mondani minden résztvevõnknek, hallgatóinknak és elõadóinknak valamint kiállítóinknak és a támogatóinknak, akik segítségével immár XIX. alkalommal szervezhettük meg 3 napos továbbképzési rendezvényünket a Kómár napokat.

Ezúton is gratulálunk az év Pest megyei állatorvosa díjhoz, a Kómár díjhoz Dr. Bendzsel Dániel kollégánknak!

dr. Luvszandagva Dzsargalszajhan – 2018 Kómár díjasának – írása, amely elhangzott 2019.04.06-n az Állatorvostudományi Egyetemen, a XIX, Kómár napokon.

 

Tisztelt Kómár család, Tisztelt Elnök Úr!

Drága Hölgyeim és Uraim, Kedves Kollégák!

 

Nagy öröm és megtiszteltetés számomra, hogy én mondhatom el a laudációt Dr. Bendzsel Dániel kollégámról, abból az alkalomból, hogy a Magyar Állatorvosi Kamara Pest Megyei szervezete neki ítélte oda az idei évben a legrangosabb díját.

A Magyar Állatorvosi Kamara Pest megyei Szervezete és a Kómár-család által alapított Kómár-díj 2019. évi kitüntetettjének, az év Pest megyei állatorvosának  Dr. Bendzsel Dániel állatorvost találták méltónak. Méltó Kómár professzor úr emlékéhez az alapítók egybehangzó véleménye alapján, az állattulajdonosok és állatorvos kollégák által is elismert, az állatgyógyászat területén kiemelkedõen végzett szakmai és oktató munkája, valamint a magyar állatorvosok közösségéért végzett tevékenységei és példamutató kollegialitása alapján.

Méltán érdemli meg az elismerés szavait, aki olyan szerteágazó, meghatározó és látható módon van jelen az állatorvosi pályája során kitartó lendülettel, energiával és hittel a szakmánkban, mégis szerényen, tolakodó agresszió nélkül.

Dr. Bendzsel Dániel a hazai állatorvos közélet egyik meghatározó személyisége, úgy szakmai berkeken, a Magyar Állatorvosi Kamarán belül, mint az állattartók között, nem csak szakemberként, hanem barátként is, mint például a fülek szerelmeseként a hosszú füleseket, a vizslákat imádja, tízen éve oszlopos tagja a Vizslatúra szabadidõs kirándulásnak. Amikor Dani velük túrázik hegyeken-völgyeken át, mindenki nagy biztonságban érzi a kutyáját, holott nem állatorvosi rendelõjét viszi magával, hanem õ is túrázóként csak vizsláit. Az õ jelenléte, kedvessége, egy-egy jó tanácsa védõernyõ a túrázó vizslások számára.

Dani az állatorvostan hallgatók és a fiatal kollégák kiváló mentora, és a nagybetûs élet kezdetén kikerülhetetlen tanítómester. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint két kedves, állatorvos kolléganõm, akikkel egy csapatban dolgozunk. Õk mindig nagy szeretettel, tisztelettel és elismeréssel beszélnek Bendzsel Daniról, és az õ rendelõjében töltött gyakornoki idõkrõl. Kolléganõim lelkiismeretes, munkájában pontos, precíz orvosként ismerték meg Danit, aki szívesen adja át elméleti tudását és gyakorlati tapasztalatát a fiatalság számára.

Dr. Bendzsel Dániel 2006-ban diplomázott a Szent István Egyetem Állatorvos-tudományi Karán, cum laude minõsítéssel. Egyetemi tanulmányai alatt a Hallgatói Önkormányzat elnökeként tevékenykedett 2004-2005 között. 2003-ban a néhai Dr. Gál Sándorral közösen alapította meg a Hungarovet Információs Hálózatot, amelyet jó barátja emlékéhez hûen azóta is lelkiismeretesen vezet.  Egyetemistaként orvoslási szakmai gyakorlatát 2005-ben az Egyesült Államokban, Indianapolisban töltötte. Az egyetem elvégzését követõen az USA-ban dolgozott baleseti, valamint nappali praxisban. Szabadidejében mintegy húsz rendelõben fordult meg tapasztalatgyûjtés céljából. Hazatérése után két évig Budakeszin, a Klapka Állategészségügyi Központban dolgozott állatorvosként. 2009-ben, több éves elõkészítõ munka eredményeként megalapította a Hungarovet Állatorvosi Rendelõt, melynek jelenleg vezetõ állatorvosa.

Jóformán a világ összes pontján részt vett szakmai továbbképzéseken; Bukaresttõl Varsón, Párizson keresztül Orlandóig.

Az Egyetemünkön mind a graduális, mind pedig a posztgraduális képzéseken oktat: például fülészet fakultáció, állatorvos menedzser szakállatorvos képzés, és VetWebinar online kurzus, ahol is több tantárgyat oktat a kollégák és egyetemisták számára. Állattartóknak, és kutyatulajdonosoknak szervezett ismeretterjesztõ és oktató kurzusokon rendszeresen tart elõadásokat ugyanazzal a hévvel, mint állatorvos kollégáinak, így a Magyar Kutyás Akadémia elõadássorozatain is.

Dr. Bendzsel Dániel az „Adj kórlapot!” mozgalom ötletadója és frontembere, a MÁOK Praxisvezetõi Tagozatának elnöke, a MÁOK Állatorvos Specialista Bizottságának tagja. Tapasztalataival, ötleteivel és munkájával sokat segít praxisban lévõ állatorvos kollégáknak.

Ezidáig számos díjat megkapott munkája elismeréseként:

  • 2014-ben – “SzIE Állatorvos-tudományi Kar gyakorlati képzésének mesteroktatója” cím
  • 2015-ben - az Év Pályakezdõ Állatorvosa (Alpha Díj)
  • 2018-ban – Oklevél a 130 éves Magyar Állategészségügyi Szolgálat évfordulója alkalmából

Sikerének kulcsa, hogy a hobbija a munkája, azon belül is a kutyák és macskák belgyógyászata és fülészeti ellátása. Elõad, mût, új ás antik szakkönyveket gyûjt, folyóiratokat rendszeresen tanulmányozza.

Személy szerint én szoros szakmai kapcsolatot ápolok vele évek óta, szívesen ajánlom õt fiatal kollégáknak mint mentort és tanítót.

Dani sikerének kulcsa, hogy a hobbija a munkája, s az ebbõl fakadó örömöt, boldogságot érzik és értik páciensei, ügyfelei és kollégái is. Ez az élethez és munkához való hozzáállása számtalan boldog pillanatot eredményez. Ezen boldog pillanatok sorozata folytatódik, nemrégiben menedzser-szakállatorvos diplomát szerzett, de a legnagyobb öröm az életben, hamarosan gyermeke születik. Ehhez ezúton is nagy szeretettel gratulálunk!

Kedves Dani!

Õszinte nagyrabecsüléssel és örömmel gratulálok ehhez az emberi és szakmai kvalitáshoz, amely alapján ezt a rangos kitüntetést – a Kómár díjat és a 2019. év Pest megyei állatorvosa címet – kiérdemelted!

 

 


Állatorvosi álláshirdetések

Állást keres Állást kínál






Adatvédelmi tájékoztató

MAOK Pest Vármegyei Szervezete 2100 Gödöllõi Üzleti Park, Pattantyús Ábrahám krt. 2.
Telefon és fax: 28/511-414 (munkanapokon 8.00 és 14.00 között) E-mail: maokpest@pest-megyei-allatorvos.hu