Magyar �llatorvosi Kamara Pest Megyei Szervezete
Állatorvosoknak >>  Vezetőségi hírek

A MÁOK Pest megyei szervezete vezetőségének 2020. május havi küldöttközgyűlése
Vezetőségi hirek
A COVID-19 járványhelyzet miatt ebben a hónapban helyszíni, személyes közreműködéssel megtartandó küldöttközgyűlésre nem volt lehetőség....

A vonatkozó Kormányrendelet alapján a területi szervezet vezetősége, mnit un. "ügyvezető vezetőség" hozta meg azokat a döntéseket, amelyeket normál esetben a küldöttközgyűlés fogad el.

A küldöttek a területi szerezet elnökétől alábbi tájékoztatást kapták:

 

Tisztelt Küldöttek!

A jelenlegi koronavírus járványhelyzetben sem vezetőségi ülések, sem küldöttközgyűlés a hatályos kormányrendelet alapján nem megtartható személyes részvétellel zajló formában.

A vonatkozó rendelkezés a köztestületekre vonatkozóan előírta azt, hogy azok a kötelezettségek, melyekben a döntéseket normál esetben küldöttközgyűlés joga meghozni, azokat a

Köztestületek vezetőségei jogosultak megtenni, abban a formában is, hogy üléseiket ehhez "virtuálisan" - pl kör e-mailek formájában - teszik meg.

A jogszabály azt is előírja, hogy az eképpen meghozott döntések un. ügyvezető vezetőségi döntések, és a járványhelyzet korlátozó intézkedéseinek feloldását követő 90 napon belül a köztestületeknek

Küldöttközgyűlést kell összehívniuk, ahol az addig meghozott döntések újratárgyalásra és elfogadásra vagy módosításra kerülnek.

Ilyen kötelező döntések lesznek - illetve történtek már meg -  a köztestületünk esetében a következők: 2019-es év pénzügyi beszámolójának elfogadása, 2020-as év költségvetési tervezetének elfogadása, bizottsági beszámolók elfogadása.

Fentieket 2020. április hónapban lezajlott online vezetőségi ülés formájában köztestületünk vezetősége meghozta, megtette, DE ettől függetlenül online módon és az egyes témákról nyújtandó tájékoztatások megadása végett,

Azt a döntést hoztuk, hogy online módon megtartott küldöttközgyűlést is összehívunk. Fontos, hogy mivel a szabályok szerint döntések/határozatok meghozatalára a járványhelyzetben az ügyvezető vezetőség jogosult, így a virtuális küldöttközgyűlés döntéseket nem hozhat, de

Mivel 2020-as év egyben tisztújító közgyűlési év is, és információk nélkül nem lehet a köztestület küldötteit hagyni, így egy tájékoztató jellegű küldöttközgyűlést tartunk és hívok össze 2020. május 8. - május 26. időszakra.

Erre hivatalos e-mailes meghívót is fogok küldeni, a tervezett napirendi pontok pedig a következők lesznek:

  1. Vezetőségi/elnökségi beszámoló
  2. Pénzügyi beszámoló a 2019-es évről,
  3. 2020. elfogadott vezetőségi költségvetése,
  4. FEB beszámolója a 2.-3. pontok vonatkozásában,
  5. Etikai bizottság beszámolója,
  6. Oktatási bizottság beszámolója,
  7. Kamarai törvény módosításának aktuális helyzete - vita,
  8. Egyebek-aktualitások.
Az áprilisi online e-mailes vezetőségi ülés rendszerét fogjuk követni, amely szerint 1-2 napirendi pontot illetően külön e-mailben/e-amilekben lesz mindenkinek megküldve adott téma felvezetője és a hozzá tartozó információk.

Erre válasz mindenkinek módban várunk észrevételeket.

Minden észrevétel-javaslat fontos lesz, mert ez előkészíti és megkönnyíti majd a járványhelyzet korlátozó intézkedéseinek feloldását követő küldöttközgyűlésen az egyes döntések elfogadását.

Még a ten küldök fenti napirendi pontokról egy "hivatalos" küldöttközgyűlést összehívó meghívót, kérem, hogy ezt figyeljétek, és az egyes pontokra-témákra legyetek kedvesek reagálni.

Jó egészséget kívánok  mindenkinek, és reménykedem a minél hamarabbi személyes találkozásokban.

Köszönettel,

dr. Hirmetzl Gábor
Megjegyzés: fentiek okán kiemelendő, hogy ezen a virtuális küldöttközgyűlésen határozat/döntés nem került elfogadásra. A vonatkozó Kormányrendelet alapján a veszélyhelyzet megszűnését követő 90 napon belül megtartott küldöttközgyűlés - lásd 2020. szeptember - jogosult a kötelező határozatok meghozatalára, a pénzügyi beszámoló és a költségvetési tervezet elfogadására, valamint az egyes bizottsági beszámolók megtárgyalására és elfogadására.

Mellékelt dokumentumok:
2020_05_KKGY_meghivo.doc
2020_05_Online_KKGY_jegyzokonyv.doc

Állatorvosi álláshirdetések

Állást keres Állást kínál






Adatvédelmi tájékoztató

MAOK Pest Vármegyei Szervezete 2100 Gödöllõi Üzleti Park, Pattantyús Ábrahám krt. 2.
Telefon és fax: 28/511-414 (munkanapokon 8.00 és 14.00 között) E-mail: maokpest@pest-megyei-allatorvos.hu