Magyar �llatorvosi Kamara Pest Megyei Szervezete
Állatorvosoknak >>  Külföldi munkavállalás

Külföldi munkavállalás

EU tagországban történő külföldi munkavállaláshoz szükséges ügyintézés ügymenete:

Kamarai igazolás szükséges a megfelelő szakmai előéletről (good professional standing), melyet a MÁOK Országos Iroda állít ki, a területi szervezettől becsatolt igazolás alapján. (Az ügyintézést ezért a megyei szervezetnél kell kezdeni!) Az igazolásnak tartalmaznia kell, hogy az elévülési időn belül nem volt etikai büntetése és jelenleg nem folyik etikai eljárás a kérelmező ellen. Ilyen igazolást csak azok számára tudunk kiadni, akik kamarai tagok, vagy korábban a kamara tagjai voltak. Az igazolás csak arról az időszakról szól, amikor a kérelmező a MÁOK tagja volt.

Felhívjuk a külföldön munkát vállalni szándékozók figyelmét arra, hogy a MÁOK Országos Iroda által kiállított "Igazolás a megfelelő szakmai előéletről" (good professional standing) csak 3  hónapig érvényes, így ennek kiállítását csak a biztos munkahely, állás megléte esetén javasolt kérni! (Ha lejár, minden iratot újra el kell készíteni és el kell küldeni.)

A MÁOK igazoláshoz szükséges nyomtatvány innen letölthető

igazolas_kulfoldi_munkavallalashoz_javitott.pdf

igazolas_kulfoldi_munkavallalashoz_javitott.doc

Szükséges (csatolandó) dokumentumok:

- diploma másolata

- kamarai igazolás a területi szervezettől

- a nyelvterülettől függően angol vagy német nyelvű önéletrajz

FIGYELEM!

2004 május 1. előtti diploma esetén igazolni kell, hogy az megfelel az EU direktiváknak!

Az Oktatási Hivatal Magyar Ekvivalencia és Információs Központja (MEIK) a Magyarországon szerzett bizonyítványok és oklevelek külföldön történő elismerése érdekében a képesítést tanúsító okiratokról hatósági bizonyítványt állít ki. Az ügyintézés ideje min. 30 nap, ha minden dokumentum a rendelkezésükre áll!

A MEIK hivatalos tájékoztatója, címek, telefonszámok megtalálható az Oktatási Hivatal honlapján:

www.oktatas.hu

http://www.oktatas.hu/kepesitesek_elismertetese/hatosagi_bizonyitvany/magyar_oklevelrol_bizonyitvanyrol

További hasznos információk

Egyes országokban szükséges lehet az állatorvosi diploma hivatalos (fordító iroda általi ) fordítása. (pl. Ausztria) Erről mindenképpen a kérelmezőnek kell tájékozódnia a fogadó ország állatorvosi kamarájánál.

Információink szerint célszerű (különösen a Nagy-Britanniába készülőknek) olyan dombornyomott bankkártyával "felszerelkezni", amiről a szükséges fizetni valókat (pl. regisztrációs díjak) rendezni lehet a távolból is. Azok számára, akik idegenkednek bankkártyaszámot megadni, javasoljuk olyan alszámla nyitását, amihez kapcsolódóan a bankjuktól külön erre a célra használható, csak a szükséges pénzmennyiséget tartalmazó bankkártyát igényelhetnek.

 

FRISSÍTÉS - VÁLTOZÁSOK!!!

A MÁOK Elnökségének 2015. március 18-i határozata értelmében a külföldi munkavállaláshoz szükséges "Megfelelő szakmai előmenetel" (Good professional standing) igazolások kiállításáért 2015. április 1-től igazolás kiállítási díjat kell fizetnie azoknak, akik ilyen igazolást kérnek. Az igazolás kiállításának díja a mindenkori kamarai alaptagdíj 8-szorosa (ez a jelenlegi alaptagdíj alapján 12.000,-Ft).

 

A MÁOK országos elnökségének döntése értelmében a külföldi munkavállaláshoz szükséges "Jó szakmai előmenetel igazolás" (Good Professional Standing igazolás)  2015. április 1-től bevezett igazolás kiállítási díjának összegében 2015. július 1.-től további változtatást vezet be a következők szerint:

Az igazolás kiállításának díja 2015. július 1-től a MÁOK tagjai számára a mindenkori kamarai alaptagdíj 8-szorosa (jelenleg 12.000,-Ft)

Az igazolás kiállításának díja 2015. július 1-től a nem kamarai tagok számára a mindenkori kamarai alaptagdíj 24-szerese (jelenleg 36.000,-Ft)Állatorvosi álláshirdetések

Állást keres Állást kínál


Adatvédelmi tájékoztató

MAOK Pest Vármegyei Szervezete 2100 Gödöllõi Üzleti Park, Pattantyús Ábrahám krt. 2.
Telefon és fax: 28/511-414 (munkanapokon 8.00 és 14.00 között) E-mail: maokpest@pest-megyei-allatorvos.hu